Osallistujat

 

 

Freya 16 vuotta

 

Kun olin 5-vuotias, aloin käydä tukiperheessä sisareni kanssa, joka on 4 vuotta vanhempi kuin minä.

Kun äidilläni todettiin syöpä, tuli tukiperheestä minun sijaisperheeni, koska en voinut enää asua kotona. Ensimmäinen vuosi meni tosi hyvin, mutta sitten kun olin noin 13-vuotias, kaikki muuttui ja minä ja sisareni totesimme, ettei se enää ollut oikea paikka meille.

Se oli vaikea tilanne ja olin tosi iloinen, että minulla oli tukenani sisko ja hyvä sosiaalityöntekijä. Meidät sijoitettiin uuteen sijaisperheeseen, jossa asun edelleen.Olen hyvin iloinen tästä perheestä.

Minut sijoitettiin, koska molemmat vanehmpani ovat psyykkisesti sairaita ja äitini juo joskus liikaa.

 

 

 

Linea 13 vuotta

 

Minut sijoitettiin perheeseen, koska äidilläni on alkoholiongelma, ja sen vuoksi hän ei pysty huolehtimaan minusta.

Olin juuri täyttänyt 13 vuotta, kun Inge ja Leif tulivat hakemaan minua. Ja olen asunut täällä siitä asti. Olen tosi iloinen, että he pitävät huolta minusta.

 

 

 

Johnni 13 vuotta

 

Minut sijoitettiin sijaisperheeseen, koska vanhempani eivät pystyneet pitämään huolta minusta ja sisaruksistani. Minut vietiin lastenkotiin, kun olin 3- vuotias ja minut sijoitettiin sijaisperheeseen, kun olin 6-vuotias. Pysyn täällä kunnes olen aikuinen, koska minulla on hyvä olla täällä. Minulla on vielä vuosi koulua ja sen jälkeen menen lukioon.

 

Mielestäni minulla on asiat hyvin ja uskon, että tulen pärjäämään paljon paremmin kuin vanhempani.

 

 

 

Joline 13 vuotta

 

Hej olen Joline. Olen sijoitettu lapsi. Kun tulin sijiasperheeseen olin 5-vuotias, olen siis ollut sijaisperheessä melkein 8 vuotta.

 

Suostuin tulemaan mukaan tekemään elokuvaa, koska se oli erilainen tapa tulla näkyväksi ja kertoa millaista minulla on nyt. Mielstäni se on tärkeä elokuva. Siinä on monta hyvää neuvoa. Tiedän, että heti sijoituksen jälkeen tuntuu siltä, että on ainoa maailmassa, jolla kaikki asiat eivät ole hyvin.

 

Elokuva on tärkeä siksi, että saat tietää, ettet ole ainoa sijoitettu lapsi ja että sijaisperhe auttaa ja tukee elämässä. Minulla on asiat hyvin, mutta tottakai ajattelen joskus, millaista elämäni on.

 

Sijoitetun lapsen elämässä tulee aina olemaan vaikeita tilanteita, ja on tärkeää, että on olemassa aikuisia, jotka voivat auttaa ja tukea.Minun kaltaiseni lapset tarvitsevat tukea koko elämän ajan.

 

Sijaisperheessäni on myös muita sijoitettuja lapsia. Minulla on mm. sisko, joka on 33-vuotias ja hän on ollut sijaisperheessä kauan.

 

 

 

Yonis 13 vuotta

 

Kun olin pieni minut sijoitettiin useita kertoja lastenkotiin, joka oli kriisitilanteita varten. Kun olin 6-vuotias muutin lastenkotiin, jossa asuin kunnes olin 9- vuotias. Sieltä muutin sijaisperheeseeni.

 

En voinut asua äitini kanssa, koska hän oli alkoholisti. Halusin itse sijaisperheeseen, kun asuin lastenkodissa, enkä ole katunut sitä missään vaiheessa.

 

Perheen kanssa on ihanaa…todella ihanaa.

 
© René Bo Hansen